LEGO® SERIOUS PLAY® amsterdam

Zakelijke vraagstukken op een creatieve manier benaderen en oplossen? Ontgrendel jouw ware potentieel als ondernemer, teamlead of professional of het gaat om strategievorming, verkenning, teambuilding of persoonlijke ontwikkeling de LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) methode kent vele toepassingsvormen. Creative Business Minds in Amsterdam gaat graag met jullie aan de slag om jullie zakelijke vraagstukken vanuit nieuwe, innovatieve hoeken te bekijken. Wat je kan verwachten zijn verrassende resultaten, die ontstaan op een leuke en doeltreffende manier.

Wij bieden LEGO SERIOUS PLAY sessies aan in Amsterdam, maar ook in andere delen van Nederland.

Wat is LEGO® SERIOUS PLAY®?

LSP is een creatieve denk-, communicatie- en probleemoplossing methode voor strategische besluitvorming en probleemoplossing in complexe omgevingen. Ook in Nederland wordt deze methode steeds populairder. LSP is innovatief en ervaringsgericht en ontwikkeld om teamontwikkeling en persoonlijke transformatie te bevorderen en bedrijfsprestaties te verbeteren.

“IK BEN VERWONDERD  EN POSITIEF VERRAST OVER DE DIEPGANG EN INZICHTEN DIE IK MET DE SESSIE HEB VERKREGEN EN DE CONCRETE DOORWERKING DAARVAN.” –  ONDERNEMER, LSP DEELNEMER

Voor wie is een LEGO® SERIOUS PLAY® sessie geschikt? 

Een LSP sessie in en rondom Amsterdam is geschikt voor iedereen die worstelt met zakelijke vraagstukken en/of professioneel beslissingen neemt, binnen alle lagen van de organisatie. Voor iedereen die graag het onderste uit kan wilt halen en het volledig aanwezige potentieel wilt benutten. De methode is zeer geschikt voor complexe vraagstukken die niet makkelijk te beantwoorden zijn met alleen ons denkvermogen. Het is belangrijk dat het antwoord van het vraagstuk nog niet vaststaat en deelnemers openstaan voor het verkennen van verschillende mogelijke antwoorden. Samen weet je meer en samen kom je verder.

“ALS IEDEREEN SAMEN VOORUITGAAT, KOMT HET SUCCES VANZELF” – HENRY FORD

LEGO® SERIOUS PLAY® is voor iedereen. Je hebt geen specifieke kennis of Lego® skills nodig om te kunnen deelnemen. Wel moet je openstaan voor een benadering, die anders is dan je doorgaans gewend bent, maar hé, je wilt tot nieuwe kennis en inzichten komen toch? Het gebruik van nieuwe methode en materialen gaan hiervoor zorgen en ik zal je hierin persoonlijk begeleiden. Kleur eens buiten de lijntjes en stap met gezonde spanning buiten je comfortzone. In het kort: “All it takes is a ballsy manager!”.

LEGO SERIOUS PLAY

Wat kan je verwachten tijdens een LEGO® SERIOUS PLAY® sessie?

Op een leuke en doeltreffende manier ga je tijdens een LSP sessie aan de slag met complexe zakelijke vraagstukken. De methode wordt breedgedragen en wereldwijd toepast, velen gingen jou al voor. Vragen die je bijvoorbeeld tijdens een sessie kunt beantwoorden zijn:

 • Hoe bereid ik mijn organisatie voor op onvoorziene gebeurtenissen?
 • Waar staan wij als organisatie vandaag?
 • Hoe krijg ik zicht op de verschillende actoren (stakeholders) binnen mijn zakelijke landschap?
 • Waar wil ik met mijn onderneming naartoe?
 • Hoe versterk ik de relaties binnen mijn stakeholderlandschap?
 • Wat is het ‘WAAROM’ van mijn onderneming?
 • Hoe kunnen we onze strategie aanscherpen?
 • Wat is de toekomstvisie van ons team? Waar staan wij over vijf jaar en wat willen wij het komende jaar bereiken?
 • Hoe krijg ik mijn nieuwe ‘propositie’ scherp?
 • Op welke manier kunnen we als team beter samenwerken?
 • Welke teamdoelen willen wij formuleren?
 • Hoe versterk ik mijn ‘merkidentiteit’?
 • Wat moet ik doen om mijn medewerkers mee te krijgen?
 • Wat kan ik doen om het zelfsturendvermogen van teams binnen de organisatie te vergroten?
 • Hoe kan ik een gezonde teamcultuur creëeren?

Hoelang duurt een lego serious play sessie?

Een LSP sessie duurt gemiddeld 1 dag, maar kan al vanaf 4 uur. De LSP facilitator begeleidt je/ jullie naar het vooraf bepaalde doel. Naar het antwoord op jouw vraag. De route die wordt afgelegd staat nooit helemaal vast, maar daar ontfermt jullie facilitator zich over. Hij zal jullie hoofdvraag opknippen in verschillende deelvragen, die allemaal naar hetzelfde doel leiden. Door deze brede benadering, doe je onderweg verrassende kennis en inzichten op, die het antwoord op de hoofdvraag verrijken. De route die wordt genomen, wordt door het sessieverloop bepaalt, aan de hand van de kennis en inzichten die op tafel komen. De facilitator zal tijdens de sessie bijsturen, soms wat verdiepende vragen toevoegen. Je werkt altijd naar het resultaat toe en je gaat altijd naar huis met het antwoord op jouw vraag. Dus “Buckle up and enjoy the ride”.

Door met lego te bouwen komen de antwoorden niet louter vanuit je rationele brein, maar vanuit je onderbewuste. Hier zit de echte intelligentie. Jouw ‘gut feeling’ mag eindelijk meespelen en komt verrassend sterk en onderbouwend uit de hoek.

De mogelijkheden van LEGO® SERIOUS PLAY® in Amsterdam

Bij Creative Business Minds bieden we drie verschillende mogelijkheden in LSP sessies:

 • Leadership & Management. Denk aan real-time strategie, scenario based planning, organisatie-identiteitvorming en empowerment vraagstukken.
 • Teambuilding en teamontwikkeling. Denk aan het vormen of versterken van de missie en visie, het verbeteren en versterken van de samenwerking en cultuur, roadmapping en onboarding.
 • Professionele ontwikkeling. Denk aan ambitieverkenning en identiteitsverkenning, zoals het ontdekken van jouw ‘Why’ als professional.

Lees hier meer over de mogelijkheden.

LSP teambuilding

 Reviews 

“HET WERKT ECHT” – R. de Groot

“MEGA DANK! IK KAN ELKE BUSINESS OWNER AANRADEN OM ZIJN OF HAAR BEDRIJF VIA LEGO SERIOUS PLAY OLV. DIEGO EENS GRONDIG DOOR TE LICHTEN EN FUNDAMENTEN TE VERSTERKEN.” – R. Nauta

“DIEGO KOMT MET GOEDE VRAGEN EN VOORBEELDEN EN HOUDT REKENING MET HOE MENSEN ZICH VOELEN. DE METHODE IS ERG LEUK EN WERKT ECHT GOED!” – B. Aarts

“IK VOND HET SUPERRR LEUK. HEB MIJN BLINDE VLEK GEVONDEN HET HEEFT MIJ MEER INZICHT OVER MIJZELF GEGEVEN” – W. Bakker

“IK VOND HET ECHT EEN GEWELDIGE ERVARING: INSPIREREND, HEEL GOED BEGELEID, GOEDE INFO, FIJNE SFEER, HEEL PROFESSIONEEL. DE TIJD VLOOG ECHT VOORBIJ. – J. Schrijver

“ALS MANAGER VOND IK HET ERG LEUK EN WAARDEVOL OM TE ERVAREN HOE OPENHARTIG IEDEREEN ZIJN/ HAAR INTERESSES EN ERVARINGEN DEELDEN. HET HEEFT DE BAND IN ONS TEAM VERSTERKT.” – A. van Huizen

Over ons 

Diego

Als oprichter van Creative Business Minds werd ik enthousiast over de LSP-methode toen ik als innovator bij een grote corporatie werkte in Amsterdam. Deze methode pasten wij toe voor creatieve interne sessies, veelal ter teamondersteuning om team inzichten te versterken.

Ik sta altijd klaar om een fijne inspirerende, ‘hard fun’ sessie te faciliteren, in Amsterdam of daarbuiten. Dit doe ik voor leadershipteams en teams en professionals die geloven in hun eigen kunnen, kennis en expertise, en graag willen laten zien wat ze in huis hebben om hun doelstellingen te behalen.

Interesse in een LEGO® SERIOUS PLAY® workshop in Amsterdam en omgeving?

Wil jij ontdekken wat LEGO® SERIOUS PLAY® voor jou als professional, voor jouw team of organisatie kan betekenen? In een persoonlijk gesprek leg ik jou graag uit wat ik voor je kan betekenen. Neem gerust contact op.

Is jouw bedrijf gevestigd buiten Amsterdam? Dat is geen probleem Creative Business Minds faciliteert sessies door heel Nederland.

Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie.

“Keep on Playing and Build Your Better Business”

Met vriendelijke groet,

Diego Rodenbecher