Hallo, Ik ben Diego, sinds 2021 gecertificeerd LEGO® SERIOUS PLAY® facilitator.

Tijdens mijn functie als innovator bij een grote corporate, kwam ik voor het eerst in aanraking met de LEGO® SERIOUS PLAY® methode.

Ik was gelijk enthousiast. Natuurlijk, omdat het ‘iets’ met Lego is en ik hier fijne herinneringen aan heb. Als jonge vader iets minder trouwens. Maar met Lego werken in een zakelijke context, dat was compleet nieuw voor mij.

Als innovatie consultant maakten ik wel al methodisch gebruik van diverse knutsel attributen om de creativiteit te bevorderen. Bijvoorbeeld, tijdens een Lean-Startup en Design Thinking training, voor het maken van prototypes en storyboarding. De keuze voor Lego is dan ook heel logisch, want het is een fijn universeel kwaliteitsproduct, dat iedereen kan gebruiken en verder geen skills vereist. Tenslotte gaat het er natuurlijk om wat je ermee doet.

De methode is waar ik super enthousiast over ben, want het gaat over communicatie. Het starten van een dialoog, waarin je gezamenlijk nieuwe kennis en inzichten opdoet op een ‘life changing’ manier. Sterk theoretisch onderbouwd, waar naar mijn mening te weinig gebruik van maken. Is het jou ook wel eens opgevallen dat we veel tijd spenderen aan het ‘afstemmen’ op elkaar’? Super belangrijk, begrijp mij niet verkeerd, maar dat kan echt sneller! Echt een waste of energy en human potential, terwijl iedereen zo zijn best doet super ZONDE:)!

LSP als communicatie, denk en probleemsoplossingsmethode is wat de uiteindelijke basis vormt om de echt lastige (zakelijke) vraagstukken met beide handen aan te grijpen en optimaal gebruik te maken van de aanwezige kennis en inzichten. En dat ook nog eens op een verrassend leuke manier. Als hands-on ‘innovator’ ben ik dan ook zeer verrijkt met deze methode in mijn toolkit.

Ik sta altijd klaar om een fijne inspirerende, ‘hard fun’ sessie te faciliteren, voor leadershipteams, teams en professionals, die geloven in hun eigen kunnen, kennis en expertise, die graag willen laten zien wat ze in huis hebben om hun doelstellingen te behalen.

Diego Alexander Rodenbecher
MSc. Bedrijfskunde VU Amsterdam, Strategisch Innovatie Adviseur & facilitator