LEGO® SERIOUS PLAY®
Voorbeelden van workshop toepassingen

Bewegende lego blokjes waarbij de paarse de leider is en de rest volgt

Leadership & Management

Real-time strategie, van een strategie op papier naar een strategisch proces dat je doorleeft. Verleg de focus van jouw onderneming van mogelijk toekomstige scenario’s, naar wie je als organisatie wenst zijn. Houd rekening met waar je als organisatie vandaan komt en waar je naartoe wilt, maar focus je op ‘vandaag de dag’. Hoe ziet de interactie binnen jullie stakeholderslandschap eruit? Ervaar hoe je als organisatie vandaag de beslissingen neemt die bijdragen aan jullie missie en visie. 

Scenario based planning, speel verschillende scenario’s uit die impact hebben op jouw business en ontwikkel ‘guiding principles’ om in de toekomst betere keuzes te maken. bijv. Corona heeft impact gehad op onze organisatie, bouw dit gezamenlijk en maak in een oogopslag inzichtelijk ‘waar’ je dit voelt en bouw als team aan een oplossing.

Organisatie-identiteit vorming, achterhaal de ‘Why’ van  jouw organisatie. Onderscheid jezelf als organisatie op een authentieke en duurzame manier.

Leiderschap-waarden verkenning, verken persoonlijke waardes binnen het management team.

Empowerment, verleg de focus van het managementteam van operationeel naar meer strategisch. Ontdenk hoe je als managementteam meer kunt delegeren.

Vertrouwen en respect, bouw aan het vertrouwen en respect binnen het management team, krijg inzicht in en begrijp elkaars verantwoordelijkheden en prioriteiten.

* Onderstaande tijdsduur is een indicatie.

$

Tijdsduur:

1-2 dagen

Een Team van lego blokjes die springen

The Team

Missie en Visie, wat is de missie en visie van jullie afdeling? Hoe dragen jullie bij aan het grotere geheel? 

Samenwerking en cultuur, een sterk team bestaat uit de optelsom van de verschillende kwaliteiten per individu en het vermogen om samen te werken en elkaar aan te vullen. Welke talenten en kwaliteiten zitten er in jullie team? Hoe werken jullie het beste samen? Hoe gaan jullie om met verandering? Creëer de best mogelijke cultuur voor jullie afdeling.   

Multidisciplaire teams, bouw aan de eenheid van jullie team en jullie operationele daadkracht. Creëer een gezamenlijk begrip over jullie doel en overkom de organisationele, culturele en fysieke belemmeringen van jullie team. 

Roadmapping, ga als team concreet aan de slag met het maken van plannen voor de komende periode. Waar staan jullie als team vandaag de dag? Waar willen jullie als team naartoe? Welke obstakels komen jullie tegen? Hoe vergroot je jullie team impact?

Team-identiteit vorming, achterhaal de ‘Why’ van jullie team ter bevordering van jullie samenwerking en commitment. Wie zijn jullie als team? Welke teamwaardes horen bij jullie? Hoe verhouden jullie je ten opzichte van de rest van de organisatie? Waar en hoe voegen jullie waarde toe? En natuurlijk hoe maak je je team nog sterker.

Onboarding, vertel over de organisatie en laat nieuwe medewerkers, communiceren over wie zij zijn. Wat hun passies, waardes en belangrijkste competenties zijn en hoe zij invulling geven aan de bedrijfswaardes.  

* Onderstaande tijdsduur is een indicatie.

Tijdsduur:

0,5-2 dagen

Individual lego blokje die vrolijk in het rond springt

The Professional

Persoonlijke ontwikkeling, wat zijn de wensen voor jouw persoonlijke en professionele groei? Wie ben jij als professional? Wat zijn jouw persoonlijke waardes en overtuigingen? Wat vind jij belangrijk en waar haal jij plezier uit? 

Ambitie verkenning, je weet vaag waar je naartoe wilt. Maar waarom eigenlijk en hoe? Ontdek wat jij belangrijk vindt en waar je voldoening uithaalt en verken de stappen die belangrijk zijn voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.  

Identiteitsverkenning, ontdek jouw persoonlijke ‘Why’. Waarom doe je wat je doet? Ontdek hoe jij optimaal in je kracht staat.   

* Onderstaande tijdsduur is een indicatie.

Tarieven en praktische info

Groepsgrootte: variërend tussen 4-10 personen*
Duur: vanaf een halve dag tot max. 2 dagen, afhankelijk van het beoogde doel en de complexiteit van het zakelijke vraagstuk. Bovenstaand een inschatting qua tijdsduur waar je aan kunt denken. Vraag gerust naar verduidelijking. Een sessie kan ook worden verdeeld over verschillende dagen, wel per halve dag.
Tarieven: vanaf €999,- tot €2.999,- per groep. Één op één ‘professional sessies’ beginnen vanaf €749,-. Bedragen zijn excl. btw. en excl. bijkomende kosten (bijv. catering, huur externe locatie).

Intakegesprekken zijn natuurlijk gratis, laten we samen de mogelijkheden verkennen.

* grotere groepen zijn ook mogelijk.

Bewegende lego blokjes die fun uitbeelden dmv vrolijk rondspringen

Een strategie moet iets zijn dat je doorleeft en is niet iets dat je wegschrijft in een document

– Kirk Kjeld Kristiansen, former CEO LEGO